Megújult a békéscsabai Széchenyi liget

Ablak a Világra - Utazási magazin


Megújult a békéscsabai Széchenyi liget


Befejeződött a békéscsabai Széchenyi liget felújítása. A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület és a város közös projektjén belül a korábbi leromlott állapotú sörház és pavilon teljesen új formát öltött, és az átalakítás után látogatóközpontként működik majd tovább.

Ezzel párhuzamosan a kertépítésnek, illetve az új növények telepítésének köszönhetően megszépült a liget is. A beruházás összege mintegy 221 millió forintra tehető. A Körösök Völgye Natúrpark Egyesület Körösök lágy ölén című programja összesen valamivel több mint 926 millió forintot nyert a Regionális Fejlesztés Operatív Program (ROP) pályázatán. A támogatásnak és a mintegy 2,5 százalékos önerőnek köszönhetően hat Békés megyei településen - a megyeszékhely mellett Gyulán, Békésen, Mezőberényben, Dobozon és Köröstarcsán - valósult meg több jelentős turisztikai beruházás. A közel egymilliárdos program záróakkordjaként adják át most Békéscsabán ligeti látogató központot.
Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Gyógyturizmus Magyarországon Az egri gyógyvízről 2010-re sikló visz a Gellérthegyre Szállodafejlesztések Siófokon Debreceni repülőtér Debrecenről röviden Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése Különleges hajóval a madárrezervátumba A harkányi fürdő szomszédságában 4*-os Hotel nyílik Étteremmel bővült a Mecsextrém Park Megkezdődött a „Budapest fürdőváros” név újjáépítése Gyógyfürdőkezelések III.: klimaterápia Wellness ABC: masszázs Wellness ABC: spa Wellness ABC: mi az a wellness? Reneszánsz Panoptikum Megnyílt a szentgotthárdi fürdő Húszéves lett a világ negyedik sakkmúzeuma Nagykarácsony, Mikulásház Challengeland: kaland az egész családnak Karácsony a kastélyban: karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok Gyulai Várfürdő:a Dél-alföld legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője Magyarország legjobb fürdői I.: Büki Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői II.: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Magyarország legjobb fürdői III.: a Tiszaújvárosi strand Magyarország legjobb fürdői: a Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői V.: a Római Strandfürdő Magyarország legjobb fürdői VI.: Gyulai várfürdő Recski Nemzeti Emlékpark Szalma-Kincs-Tár: Nemzetközi Szalmagyűjtemény Krisna-völgy Tapolcai-tavasbarlang Tihanyi Bencés Apátság Nagytétényi Kastélymúzeum Tojásművészeti Kiállítás Majk Kamalduli Remeteség Emlékpont - Fél Évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ Szilveszter Itthon Gyula városáról Hajdúszoboszló városáról Amit tudni érdemes Siófokról Zalakarosról röviden Győr látnivalói Egerről röviden Zalakarosi élményfürdő – a családok kedvence Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő - Kehidakustány Keszthely Veszprém Gyenesdiás Visegrád Csopak


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.