Díjnyertes a Sárvári Gyógyfürdő

Ablak a Világra - Utazási magazin


Díjnyertes a Sárvári Gyógyfürdő


A hazai fürdõk közül elsõként a Sárvári Gyógyfürdõ kapta meg az Európai Fürdõszövetség Eurospa Med díját.

A kitüntetést a szövetség meghatározott idõre, három évre ítélte oda az idén ötödik születésnapját ünneplõ fürdõnek. A döntést egy több napig tartó vizsgálati audit elõzte meg, amelynek során több szempontot - vízminõség folyamatos figyelése, szakképzés, külsõ beszállítók minõsítése - figyelembe vettek, az audit alapvetõ része természetesen a gyógyászati minõségbiztosítási tevékenység volt.

További újdonság, hogy elkészült a Sárvári Gyógyürdõ 2008-2013. közötti idõszakra vonatkozó fejlesztési terve. A beruházások eredményeként az évente 450 ezer vendéget fogadó fürdõ kapacitása megduplázódna. A három ütemben megvalósuló fejlesztéseknek köszönhetõen a jelenleg 3600 négyzetméteres vízkapacitás 5400 négyzetméterre bõvül.

Az elsõ ütemben felújítják a négy éve nem üzemelõ „régi” fürdõt; itt valósulna meg a gyógyászati kezelésekhez kapcsolódó fürdõkúra, emellett masszázskabinok, pihenõtér, tetõterasz-napozó és vendéglátó-ipari egységek is helyet kapnak.

A második ütembe n nyolcpályás, 33 méteres fedett uszoda épül; ebbe az épületbe települ át a már meglévõ fitneszrészleg, továbbá kialakítanak egy bowlingpályát, pezsgõfürdõt és aerobic-centert is. Az új élményfürdõ építését a harmadik ütemben tervezik, ebben a létesítményben eltolt szintû medencerendszert, belsõ csúszdákat, szabadtéri medencéket alakítanak ki, emellett szaunavilág, pihenõterek és medencebár is épül.

A második és harmadik ütemben épülõ részlegeket fedett átjáró kapcsolja majd össze a meglévõ fürdõépülettel, de önálló bejárattal is rendelkeznek majd. A tulajdonosi testület elsõ fejlesztési fázisban az elsõ és a harmadik ütem megvalósítását fogadta el, amelyek költsége mintegy 2,8-3 milliárd forint. A megvalósítást saját forrásból és európai uniós pályázati támogatással tervezik.

Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Gyógyturizmus Magyarországon Az egri gyógyvízről 2010-re sikló visz a Gellérthegyre Szállodafejlesztések Siófokon Debreceni repülőtér Debrecenről röviden Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése Különleges hajóval a madárrezervátumba A harkányi fürdő szomszédságában 4*-os Hotel nyílik Étteremmel bővült a Mecsextrém Park Megkezdődött a „Budapest fürdőváros” név újjáépítése Gyógyfürdőkezelések III.: klimaterápia Wellness ABC: masszázs Wellness ABC: spa Wellness ABC: mi az a wellness? Reneszánsz Panoptikum Megnyílt a szentgotthárdi fürdő Húszéves lett a világ negyedik sakkmúzeuma Nagykarácsony, Mikulásház Challengeland: kaland az egész családnak Karácsony a kastélyban: karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok Gyulai Várfürdő:a Dél-alföld legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője Magyarország legjobb fürdői I.: Büki Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői II.: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Magyarország legjobb fürdői III.: a Tiszaújvárosi strand Magyarország legjobb fürdői: a Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői V.: a Római Strandfürdő Magyarország legjobb fürdői VI.: Gyulai várfürdő Recski Nemzeti Emlékpark Szalma-Kincs-Tár: Nemzetközi Szalmagyűjtemény Krisna-völgy Tapolcai-tavasbarlang Tihanyi Bencés Apátság Nagytétényi Kastélymúzeum Tojásművészeti Kiállítás Majk Kamalduli Remeteség Emlékpont - Fél Évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ Szilveszter Itthon Gyula városáról Hajdúszoboszló városáról Amit tudni érdemes Siófokról Zalakarosról röviden Győr látnivalói Egerről röviden Zalakarosi élményfürdő – a családok kedvence Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő - Kehidakustány Keszthely Veszprém Gyenesdiás Visegrád Csopak


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.