Munkácsy-képek Egerben

Ablak a Világra - Utazási magazin


Munkácsy-képek Egerben


Eger az elmúlt évtized egyik legjelentősebb kulturális eseményére készül, hiszen három hónapon keresztül, 2007. október 26-tól 2008. január 26-ig láthatók majd a Pákh Imre gyűjteményéből származó Munkácsi képek. A város Munkácsy Mihály festményeit a Zsinagóga Galériában állítja ki.

A közönség 26 Munkácsy-festményt, egy Rippl-Rónai Munkácsy-portrét, egy Temple festményt, valamint Munkácsyhoz kapcsolódó dokumentumokat láthat az egri kiállításon. A gyűjteményt először a Magyar Nemzeti Galéria Munkácsy kiállításán láthatta a magyar közönség, majd vándorútra keltek a képek. Először Debrecenben, majd Pécsett, Szegeden, Békéscsabán, Kaposváron, Győrben, Miskolcon és Szolnokon mutatták be. Azt követően Csíkszeredán állították ki a festményeket, majd Munkácsra kerültek, ahonnét Egerbe vándoroltak.

A Munkácsy-képek fogadását nagyszabású átalakítások tették lehetővé, hiszen az egykori zsinagóga épülete nem mindenben felelt meg az értékes alkotások bemutatására. Eger város önkormányzata közel 20 millió forintos beruházással alakíttatta át az épületet. A munkálatok során új, az alkotásokhoz illő belső festést kapott a Zsinagóga Galéria, felújították a csillárokat és a festmények megvilágításához szükséges fénytechnika készült. Kiépült a biztonságtechnikai rendszer, kiszolgálótereket alakítottak ki. Felújították a bejárat előtti fedett átjáró, valamint megteremtették az interaktív tárlatvezetés feltételeit: a tárlatvezetést hét nyelven vehetik igénybe a látogatók.




Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Gyógyturizmus Magyarországon Az egri gyógyvízről 2010-re sikló visz a Gellérthegyre Szállodafejlesztések Siófokon Debreceni repülőtér Debrecenről röviden Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése Különleges hajóval a madárrezervátumba A harkányi fürdő szomszédságában 4*-os Hotel nyílik Étteremmel bővült a Mecsextrém Park Megkezdődött a „Budapest fürdőváros” név újjáépítése Gyógyfürdőkezelések III.: klimaterápia Wellness ABC: masszázs Wellness ABC: spa Wellness ABC: mi az a wellness? Reneszánsz Panoptikum Megnyílt a szentgotthárdi fürdő Húszéves lett a világ negyedik sakkmúzeuma Nagykarácsony, Mikulásház Challengeland: kaland az egész családnak Karácsony a kastélyban: karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok Gyulai Várfürdő:a Dél-alföld legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője Magyarország legjobb fürdői I.: Büki Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői II.: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Magyarország legjobb fürdői III.: a Tiszaújvárosi strand Magyarország legjobb fürdői: a Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői V.: a Római Strandfürdő Magyarország legjobb fürdői VI.: Gyulai várfürdő Recski Nemzeti Emlékpark Szalma-Kincs-Tár: Nemzetközi Szalmagyűjtemény Krisna-völgy Tapolcai-tavasbarlang Tihanyi Bencés Apátság Nagytétényi Kastélymúzeum Tojásművészeti Kiállítás Majk Kamalduli Remeteség Emlékpont - Fél Évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ Szilveszter Itthon Gyula városáról Hajdúszoboszló városáról Amit tudni érdemes Siófokról Zalakarosról röviden Győr látnivalói Egerről röviden Zalakarosi élményfürdő – a családok kedvence Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő - Kehidakustány Keszthely Veszprém Gyenesdiás Visegrád Csopak


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.