Kapacitásbővülés előtt a budapesti szállodapiac

Ablak a Világra - Utazási magazin


Kapacitásbővülés előtt a budapesti szállodapiac


Főként a kisebb méretű, igényes szállodák kínálatában marad el a magyar főváros a szomszédos országok fővárosaitól. Míg Budapesten 148 hotel működik 34 ezer ágyas kapacitással, addig Bécsben 450 egységben 51 ezer ágy, Prágában pedig 600 szállodában 70 ezer ágy várja a turistákat.

A lemaradás azonban egyre csökken: Budapesten évente 5-7 százalékkal nő a rendelkezésre álló szobakapacitás. Jó példa a hiánypótlásra Pest történelmi kerületében, a Dob utcában található Queen’s Court apartmanszálló, amely ötvözi a vendégek számára oly vonzó belvárosi miliőt a kényelmes luxussal. „A tapasztalatok szerint a kereslet néhány éven belül mindig utoléri a kínálatot. A budapesti szállodapiacon is sikeresen jelennek meg a boutique hotelek, amelyek kis szobaszámú, belvárosi és egyedi kialakítású létesítmények” - mondta Kiss Zoltán, a Hypo-Alpe-Adria Leasing vezérigazgatója.

„A Dob utcai fejlesztés tapasztalatai alapján már elmondható, hogy e szállodák átlagos kihasználtsága messze meghaladja majd a budapesti átlagot.” 2007 -ben két jelentős új projekt indult el Budapesten: a Home Center Holding a VII. kerületben kezdte meg a négycsillagos Hotel Orient építését. Az összesen több mint 30 ezer négyzetméteres épület Rákóczi úti szárnyában 97 hotelszoba és 97 apartman kap helyet. 2007 második negyedévében pedig a Blaha Lujza téren kezdődött meg a multifunkciós Europeum Hotel és Üzletközpont építése, amelynek egyik szárnyában négycsillagos szálloda épül. A szállodafejlesztések mellett olyan megaprojektek is helyet kapnak, mint az M0 híd mellett készülő Aquaworld és Ramada Plaza - a CIB Bank és a Hypo Alpe-Adria szindikált finanszírozásában -, amely Közép-Európa legnagyobb élményfürdője lesz.


Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Gyógyturizmus Magyarországon Az egri gyógyvízről 2010-re sikló visz a Gellérthegyre Szállodafejlesztések Siófokon Debreceni repülőtér Debrecenről röviden Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése Különleges hajóval a madárrezervátumba A harkányi fürdő szomszédságában 4*-os Hotel nyílik Étteremmel bővült a Mecsextrém Park Megkezdődött a „Budapest fürdőváros” név újjáépítése Gyógyfürdőkezelések III.: klimaterápia Wellness ABC: masszázs Wellness ABC: spa Wellness ABC: mi az a wellness? Reneszánsz Panoptikum Megnyílt a szentgotthárdi fürdő Húszéves lett a világ negyedik sakkmúzeuma Nagykarácsony, Mikulásház Challengeland: kaland az egész családnak Karácsony a kastélyban: karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok Gyulai Várfürdő:a Dél-alföld legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője Magyarország legjobb fürdői I.: Büki Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői II.: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Magyarország legjobb fürdői III.: a Tiszaújvárosi strand Magyarország legjobb fürdői: a Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői V.: a Római Strandfürdő Magyarország legjobb fürdői VI.: Gyulai várfürdő Recski Nemzeti Emlékpark Szalma-Kincs-Tár: Nemzetközi Szalmagyűjtemény Krisna-völgy Tapolcai-tavasbarlang Tihanyi Bencés Apátság Nagytétényi Kastélymúzeum Tojásművészeti Kiállítás Majk Kamalduli Remeteség Emlékpont - Fél Évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ Szilveszter Itthon Gyula városáról Hajdúszoboszló városáról Amit tudni érdemes Siófokról Zalakarosról röviden Győr látnivalói Egerről röviden Zalakarosi élményfürdő – a családok kedvence Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő - Kehidakustány Keszthely Veszprém Gyenesdiás Visegrád Csopak


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.