Szigetfürdő rekonstrukció Keszthelyen

Ablak a Világra - Utazási magazin


Szigetfürdő rekonstrukció Keszthelyen


A keszthelyi Szigetfürdõ elnyerte új külsejét: az 1864-ben épült létesítmény a jelenlegi beruházás során visszakapta korhû, 19. századi arculatát – a 21. századi igényeknek megfelelõen, a legmodernebb technikai és építészeti megoldásokkal.

A felújítás során a korábbi kabinok elbontását követõen modern fa szerkezetû, tágasabb, elõtetõvel rendelkezõ kabinsor épült, ezzel egyidejûleg elkészült a fogadóépület is. A most zárult harmadik ütemben felépült a szociális épület, és további kabinokat alakítottak ki. Ez utóbbi ütem megvalósításához a 37 millió forintos önkormányzati önrész mellé a Balaton Fejlesztési Tanács pályázatán 30 millió forintot nyert el a település. A teljes befejezéshez még szükséges a szigetre vezetõ átjáró híd és a hozzá kapcsolódó strandkerítés kialakítása illetve átalakítása. A negyedik ütemben az ún. angyalos kutat is helyreállítják, amely a 20. század elején a Balaton parti sétány jelképe volt. A további tervek között szerepel egy vízi színpad építése, amely májustól októberig színes programokkal várná az érdeklõdõket; vala mint egy korhû sétacsónak-kikötõ létesítése, ahol 2-4 pár evezõs csónakokat kölcsönözhetnek majd a vendégek.

Keszthely további újdonságokkal büszkélkedhet: a Balatonon egyedüliként mindhárom strandjára megkapta a „Kék Hullám Zászló” minõsítést, amely igazolja, hogy a megfelelõ vízminõség mellett színvonalas szolgáltatást is nyújtanak a strandok. Az elmúlt években kialakították a fövenypartot, és teljes mederkotrásra is sor került. A Városi Strand vendégei ingyen használhatják az óriás vízicsúszdát és a melegvizes élményfürdõ medencét is. A strandon új, mászókával, hintával, mérleghintával, homokozóval és egy egyedülálló kalózhajóval felszerelt játszótér várja a gyerekeket.

Forrás:   

Facebook hozzászólások

Kapcsolódó cikkek

Gyógyturizmus Magyarországon Az egri gyógyvízről 2010-re sikló visz a Gellérthegyre Szállodafejlesztések Siófokon Debreceni repülőtér Debrecenről röviden Hajdúszoboszló gyógyhelyi fejlesztése Különleges hajóval a madárrezervátumba A harkányi fürdő szomszédságában 4*-os Hotel nyílik Étteremmel bővült a Mecsextrém Park Megkezdődött a „Budapest fürdőváros” név újjáépítése Gyógyfürdőkezelések III.: klimaterápia Wellness ABC: masszázs Wellness ABC: spa Wellness ABC: mi az a wellness? Reneszánsz Panoptikum Megnyílt a szentgotthárdi fürdő Húszéves lett a világ negyedik sakkmúzeuma Nagykarácsony, Mikulásház Challengeland: kaland az egész családnak Karácsony a kastélyban: karácsonyi színek, formák, hangok, ízek, illatok Gyulai Várfürdő:a Dél-alföld legmodernebb, európai színvonalú strand- és gyógyfürdője Magyarország legjobb fürdői I.: Büki Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői II.: Széchenyi Gyógyfürdő és Uszoda Magyarország legjobb fürdői III.: a Tiszaújvárosi strand Magyarország legjobb fürdői: a Miskolctapolcai Barlang és Gyógyfürdő Magyarország legjobb fürdői V.: a Római Strandfürdő Magyarország legjobb fürdői VI.: Gyulai várfürdő Recski Nemzeti Emlékpark Szalma-Kincs-Tár: Nemzetközi Szalmagyűjtemény Krisna-völgy Tapolcai-tavasbarlang Tihanyi Bencés Apátság Nagytétényi Kastélymúzeum Tojásművészeti Kiállítás Majk Kamalduli Remeteség Emlékpont - Fél Évszázad Vásárhelyen Humán Oktatási Központ Szilveszter Itthon Gyula városáról Hajdúszoboszló városáról Amit tudni érdemes Siófokról Zalakarosról röviden Győr látnivalói Egerről röviden Zalakarosi élményfürdő – a családok kedvence Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő - Kehidakustány Keszthely Veszprém Gyenesdiás Visegrád Csopak


BizHU Exclusive ajánlatok info

BizHU Exclusive rovatunkban az alábbi típusú utazási ajánlatokat kínáljuk:

  • 1.Kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok
  • 2.Időszakosan, kizárólag oldalunkon elérhető utazások, ajánlatok.
  • 3.Más utazási oldalakon is elérhető, kedvező utazási ajánlatok.